Let Beograd - Prag se ne isplati

Bez autora
Aug 31 2011

Putnici iz Beograda od kraja oktobra više neće moći da lete direktno do Praga. Češka avio-kompanija ČSA nastavlja sa štednjom i smanjivanjem gubitaka, pa su sa reda letenja „skinuli“ naš glavni grad, ali i Bolonju i Cirih, kao i nekoliko sezonski linija. Putnici iz Beograda, međutim, nemaju nikakvu alternativnu vazdušnu vezu do češkog glavnog grada, pa zasad ostaje samo nada će u naredna dva meseca ovu liniju preuzeti neka druga aviokompanija.Od Beograda je krajem prošle godine odustao i „Britiš erlajns“. I obrazloženje ove aviokompanije je bilo da linija do srpske prestonice nije bila profitabilna.

Let Beograd - Prag se ne isplatiPutnici iz Beograda od kraja oktobra više neće moći da lete direktno do Praga.

Češka avio-kompanija ČSA nastavlja sa štednjom i smanjivanjem gubitaka, pa su sa reda letenja „skinuli“ naš glavni grad, ali i Bolonju i Cirih, kao i nekoliko sezonski linija. Putnici iz Beograda, međutim, nemaju nikakvu alternativnu vazdušnu vezu do češkog glavnog grada, pa zasad ostaje samo nada će u naredna dva meseca ovu liniju preuzeti neka druga aviokompanija.

Od Beograda je krajem prošle godine odustao i „Britiš erlajns“. I obrazloženje ove aviokompanije je bilo da linija do srpske prestonice nije bila profitabilna. Za London, od tada, leti samo „Jat ervejz“. I pored povlačenja kompanija, naša vazdušna luka, kažu u Aerodromu „Nikola Tesla“, izborila se za mesto regionalnog lidera.

- Nadamo se da je ova odluka češke aviokompanije privremena - kaže Velimir Radosavljević, direktor Aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu.

- Potrebna je direktna linija Beograd - Prag. Moguće je da će tokom ova dva meseca, koliko ima do obustave linije, neka druga kompanija ući. Ukupan obrt saobraćaja 13 meseci uzastopno na beogradskom aerodromu raste. Imamo veći rast i od Zagreba, Ljubljane, Bukurešta i ostalih gradova regiona. Najvažnije je da se sve više putnika prevozi avionima i da je ovaj vid transporta dostupan što većem broju građana. ČSA je odustala i od drugih gradova i očigledno je da imaju problema.

Dok se Česi povlače, Radosavljević podseća na to da će se prvi put iz Beograda direktno leteti do švajcarske prestonice Berna. Putnike će od 1. novembra na ovoj liniji prevoziti švajcarska niskobudžetna kompanija „Skajvork“. Istovremeno „Flaj Niki“ će udvostručiti broj polazaka za Beč.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik